Regimul Gonzalez pentru cancer – ce arata studiile?

regimul gonzalez

Regimul Gonzalez – iata ce presupune, care sunt principiile din spatele acestui protocol, ce include planul de tratament si ce arata studiile efectuate in acest sens.

CUPRINS:

1. Ce este regimul Gonzalez?
2. Etapele regimului
3. Ce studii au fost facute in acest sens?

Ce este regimul Gonzalez?

Protocolul sau regimul Gonzalez combina diete personalizate, suplimente nutritionale, enzime pancreatice si clisme cu cafea intr-un program de gestionare a cancerului. Se considera ca enzimele pancreatice sunt componentele anticancer specifice ale programului Gonzalez.

Acest regim a fost promovat ca un program de tratament pentru persoanele cu cancer si alte probleme de sanatate. A fost dezvoltat de Dr. Nicholas Gonzalez, ce era imunolog in New York. Acesta a dezvoltat protocolul dupa ce a studiat activitatea lui Donald Kelly (ce a folosit o serie de terapii pentru cancer bazate pe descoperiri despre enzimele pancreatice, cercetari ale lui John Beard), abordari dietetice si de detoxifiere utilizate de Max Gerson, precum si propriile sale cercetari si teorii.

Regimul si cercetarile sale s-au axat pe cancerul pancreatic, desi acesta a oferit recomandarea de tratament si altor pacienti cu alte forme de cancer sau boli degenerative. Potrivit Dr. Gonzalez, unul dintre obiectivele principale, impreuna cu activitatea anti-cancer, este echilibrarea sistemului nervos. Regimul este conceput sa detoxifice organismul, sa corecteze dezechilibrele sistemului nervos care ar putea duce la deteriorarea sanatatii generale si sa sprijine procesele sistemului imunitar.

eficienta regimului gonzalez

Care este teoria din spatele acestui protocol?

Doua teorii stau la baza regimului Gonzalez in tratamentul cancerului. Prima este ca pancreasul indeplineste o functie de detoxifiere si ca enzimele pancreatice ajuta organismul sa elimine toxinele si poate sa repare celulele deteriorate. A doua teorie este ca diferite boli, inclusiv cancerul, sunt legate de dezechilibrele fiziologice date de toxinele din mediu.

Sustinatorii regimului Gonzalez cred ca toxinele din mediu si din alimentele procesate duc la aparitia cancerului. Se considera ca aceste toxine se acumuleaza in tesuturi, afecteaza procesele importante ale corpului si lasa sa se dezvolte cancerul. Teoria este ca, daca aceste toxine ar putea fi distruse si eliminate din organism, cancerul nu s-ar mai dezvolta.

Pancreasul secreta enzime, proteine ​​care ajuta la digerarea alimentelor. Regimul Gonzalez se bazeaza pe teoria ca enzimele pancreatice ajuta organismul sa scape de toxinele care duc la cancer.

Etapele regimului

Regimul Gonzalez poate fi defalcat in 3 componente de baza: dieta, suplimente si rutine de detoxifiere, cum ar fi clismele cu cafea.

DIETA

dieta in regimul gonzalez

Dietele prescrise sunt destul de diferite si pot varia de la aproape vegetariene pana la diete care includ carne rosie de 2-3 ori pe zi. Fiecare pacient primeste recomandari dietetice individualizate. Dietele prescrise sunt destul de variabile in functie de stilul alimentar al pacientului. Se recomanda in special alimente organice, sucuri de legume proaspete si se evita alimentele procesate si rafinate, cum ar fi faina alba si zaharul alb.

Dietele utilizate in regimul Gonzalez sunt planificate in functie de tipul metabolic al fiecarui pacient. Tastarea metabolica este o teorie conform careia oamenii se incadreaza intr-una din trei grupe bazate pe principalul tip de hrana (proteine, carbohidrati sau mixt). Anumite teste sunt utilizate pentru a decide tipul metabolic al pacientului. Teoria este ca o dieta corecta in functie de tipul metabolic al pacientului va mentine organismul sanatos si mai capabil sa previna sau sa combata cancerul.

SUPLIMENTE

enzimele pancreatice

Recomandarile de suplimente sunt, de asemenea, individualizate pentru fiecare pacient, in functie de problemele de sanatate si de analize. Suplimentele prescrise includ o varietate de vitamine, minerale, oligoelemente, anti-oxidanti, concentrate glandulare de origine animala si alte concentrate alimentare.

Caracteristica principala a regimului Gonzalez este enzima pancreatica porcina uscata prin congelare (PPE) administrata sub forma de capsula ca parte a planului de suplimente. PPE este considerata a fi componenta primara de combatere a cancerului in acest regim si se considera ca ea contribuie la procesul de detoxifiere generala. Sustinatorii regimului considera ca enzimele pancreatice ajung in fluxul de sange si ajuta organismul sa elimine si sa distruga celulele anormale, deseurile si proteinele anormale care sunt toxice pentru organism.

DETOXIFIERE

Se refera la proceduri precum clisma cu cafea, despre care se crede ca imbunatateste functia hepatica si excretia deseurilor metabolice. Insa, astfel de proceduri pot avea numeroase efecte adverse si NU sunt indicate. Alte rutine zilnice de detoxifiere pot include bai, periajul pielii si alte tehnici. Unele rutine de detoxifiere, cum ar fi pentru ficat, vezica biliara si curatarea intestinala trebuie sa fie efectuate aproximativ la fiecare 15 – 25 de zile pentru o perioada de 5 zile.

Utilizarea clismelor cu cafea se bazeaza pe convingerea ca dupa ce cafeaua este introdusa in tractul intestinal inferior va imbunatati functia hepatica si va stimula golirea vezicii biliare, intensificand astfel eliminarea toxinelor si a deseurilor din organism.

Reactiile adverse raportate ale protocolului Gonzalez sunt urmatoarele:

  • gaze, balonare si indigestie;
  • simptome asemanatoare gripei;
  • febra usoara;
  • dureri musculare;
  • iritatii ale pielii.

Ce studii au fost facute in acest sens?

Studiile efectuate pe animale asupra regimului Gonzalez au analizat efectul enzimelor pancreatice in tratamentul cancerului, dar nu au studiat regimul in ansamblu. Au fost efectuate teste preclinice asupra efectelor enzimelor pancreatice pentru mai multe tipuri de cancer. Un studiu din 1999 efectuat pe animale a aratat ca enzimele pancreatice nu au influentat cresterea si raspandirea tumorilor.

regimul gonzalez si cancerul de pancreas

Studii clinice

Eficienta anticancerigena a regimului Gonzalez a fost investigata in doua studii clinice, ambele implicand pacienti cu cancer pancreatic. Dr. Gonzales a studiat prima data regimul pe un grup de 11 pacienti cu cancer pancreatic avansat si rezultatele sale sugereaza ca a prelungit durata de supravietuire cu cateva luni fata de alte tratamente anticancerigene. Niciunul dintre pacienti nu a primit chimioterapie sau radioterapie si niciunul nu a fost supus rezectiei chirurgicale cu intentie curativa. Din cauza numarului mic de pacienti inclusi in studiu si din alte motive, s-a ajuns la concluzia ca rezultatele nu sunt concludente. Numarul mic de pacienti din acest studiu si absenta unui grup de control sunt limitari care ridica semne de intrebare cu privire la fiabilitatea constatarilor.

Ulterior, a fost efectuat un alt studiu clinic cu durata de 7 ani si a inclus 55 pacienti cu cancer pancreatic stadiile II, III si IV ce nu puteau fi operati. Un grup a urmat regimul Gonzalez si alt grup a urmat tratament standard cu chimioterapie. Rezultatele studiului au aratat ca pacientii tratati cu chimioterapie standard au avut o rata medie de supravietuire de 14 luni, iar pacientii tratati cu regimul Gonzalez au avut o rata medie de supravietuire de 4,3 luni. In plus, pacientii tratati cu chimioterapie au raportat o calitate mai buna a vietii decat cei care au urmat regimul Gonzalez.

Rezultate

Nu au fost raportate date privind eficienta regimului Gonzalez la pacientii cu alte tipuri de cancer. Raportul anchetatorilor dupa ultimul studiu a respins cu strictete afirmatiile lui Gonzalez si afirma ca tratamentul nu prelungeste viata pacientilor cu cancer de pancreas, ci o scurteaza substantial. In plus, nu imbunatateste calitatea vietii, ci din contra. Nu exista dovezi privind eficienta clismelor in sustinerea functiei hepatice, efecte asupra tumorilor sau rol in tratamentul cancerului. De asemenea, tratamentul cancerului cu enzime pancreatice necesita studii clinice aprofundate. FDA nu a aprobat regimul Gonzalez sau oricare dintre componentele sale ca tratament pentru cancer.

Referinte:

1. https://www.cancer.gov/about-cancer/treatment/cam/hp/gonzalez-pdq
2. http://www.alternative-therapies.com/at/web_pdfs/gonzalez1.pdf
3. https://sciencebasedmedicine.org/the-gonzalez-trial-for-pancreatic-cancer-outcome-revealed/
4. https://thegonzalezprotocol.com/gonzalez-protocol/
5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK65848/
6. https://medcraveonline.com/JCPCR/case-examples-from-the-gonzalez-protocol-for-treatment-of-cancer.html

Despre autor

Mancas Malina

Absolventa a Facultatii de Bioinginerie Medicala - Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi, si a unui masterat de Bioinginerie Clinica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *