Traseul unui pacient oncologic de la primele semne pana la diagnostic si tratament | Intrebari frecvente

Traseul unui pacient oncologic de la primele semne până la diagnostic și tratament

Află care este traseul unui pacient oncologic de la primele semne până la diagnostic și tratament de la doamna Victoria Asanache, navigator pacienți oncologici și Președinte al Asociației Amazonia. Urmărește materialul video de mai jos pentru a afla răspunsurile la întrebarea ta, sau citește transcrierea interviului în rândurile de mai jos.

Traseul unui pacient oncologic de la primele semne până la diagnostic și tratament

–  transcriere video interviu cu d-na Victoria Asanache –

Victoria Asanache:

Este extrem de important ca un pacient să știe ce caută, pentru că, în general, el se prezintă la medic și acuză ceva – o durere. Noi ne-am dori ca oamenii să se ducă la medic și să caute înainte să apară durerea pentru că, în zona oncologică, durerea apare destul de târziu când de cele mai multe ori pacientul prezintă și niște metastaze.

În general ei merg la medicul de familie întâi, după care primesc o recomandare și încep să facă niște investigații. De multe ori, ori se blochează pe traseu, ori află un diagnostic care îi sperie foarte tare, și acela este momentul pe care trebuie să îl prindem ca să îl ajutăm pe pacient să urmeze un drum corect și să încerce să obțină o vindecare, bineînțeles.

Cei mai mulți pacienți vin la Institutul Oncologic îndrumați ori de medic de familie, ori de medic de specialitate și acolo e nevoie ca ei să primească niște informații ca să știe exact ce au de făcut. Și așa ajung de cele mai multe ori la mine, pentru a obține o îndrumare vizavi de drumul pe care îl au de făcut în Institutul Oncologic.

Citește și:

Despre autor

Asanache Victoria

Navigator pacienți oncologici și Președinte al Asociației Amazonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *