Cate cazuri de cancer se inregistreaza anual in Romania? | Intrebari frecvente

Cate cazuri de cancer se inregistreaza anual in Romania

Câte cazuri de cancer se înregistrează anual în România? Aflați răspunsul de la domnul Dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurg – cadru didactic Spitalul Universitar de Urgență București. Urmărește materialul video de mai jos pentru a afla răspunsurile la întrebarea ta, sau citește transcrierea interviului în rândurile de mai jos.

Câte cazuri de cancer se înregistrează anual în România?

–  transcriere video interviu cu Dr. Sebastian Grădinaru –

Dr. Sebastian Grădinaru:

Numărul cazurilor nou depistate de cancer a înregistrat o creștere peste tot în lume, nu suntem singurii. Într-adevăr, în alte țări s-a reușit depistarea mai precoce a acestor cancere, și prin metode de prevenție poate că a scăzut mortalitatea. Însă incidența cancerului a crescut peste tot în lume, și în România poate că mai mult decât în celelalte țări.

Trebuie știut că primele zece tipuri de cancere din România ca și frecvență însumează în total aproape 70% din totalitatea tipurilor de cancer. S-a înregistrat cel puțin pentru acestea primele zece din statisticile pe care le-am văzut, o creștere de până la 12% în ultimii 5-6 ani. În România se înregistrează, așa ca o cifră rotundă, în jur de 100.000 de cazuri noi de cancer anual.

De exemplu, în 2018 până de curând, cred că până în luna septembrie, se înregistraseră aproximativ 80.000, sau un pic peste 80.000 de cancere.

Despre autor

Dr. Sebastian Grădinaru

Dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurg - cadru didactic Spitalul Universitar de Urgență București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *