Cum ajutati pacientii sa parcurga traseul de la primele semne pana la diagnostic si tratament? | Intrebari frecvente

Cum ajutati pacientii sa parcurga traseul de la primele semne pana la diagnostic si tratament

Cum ajutați pacienții să parcurgă traseul de la primele semne până la diagnostic și tratament? Aflați răspunsul de la doamna Victoria Asanache, navigator pacienți oncologici și Președinte al Asociației Amazonia. Urmărește materialul video de mai jos pentru a afla răspunsurile la întrebarea ta, sau citește transcrierea interviului în rândurile de mai jos.

Cum ajutați pacienții să parcurgă traseul de la primele semne până la diagnostic și tratament?

–  transcriere video interviu cu d-na Victoria Asanache –

Victoria Asanache:

Pacienții ajung la mine ori trimiși de alți pacienți, ori trimiși de medici. Sunt medici care trimit și doresc să le fac un tablou complet al bolii respective, și să-i îndrum vizavi de investigațiile medicale pe care le au de făcut ca atunci când se întorc la medic ei deja să fie cu tot ce le trebuie pentru o stadializare corectă și pentru tratament.

Deci practic, preiau un pacient de la începutul diagnosticării și îl duc pe tot tratamentul lui, inclusiv oncologie, radioterapie, ce are el de făcut.

Îi explic aceste etape ale tratamentului, obțin de la medicul curant cu care lucrez o schemă de tratament și îi explic pacientului cu absolut tot ce înseamnă efecte secundare, perioadă de tratament, număr de serii de citostatice, moment de programare pentru radioterapie, absolut tot ce-i trebuie ca să nu piardă timp.

Pentru că, vedeți dumneavoastră, în momentul în care un pacient este de fapt diagnosticat și e pacient oncologic, el este într-o criză de timp, nu își poate permite trei săptămâni, cinci săptămâni de pierdut pentru aceste investigații, și atunci este important să poți să faci un calup de investigații și să-l prezinți medicului cu absolut tot ce îi trebuie ca să îi dea tratamentul necesar.

Despre autor

Asanache Victoria

Navigator pacienți oncologici și Președinte al Asociației Amazonia. Afla modul cum această nouă meserie în România îi poate ajuta pe pacienții cu boli maligne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *