Gelclair – Tratează mucozita orală

89,00 lei

Gelclair® este un gel vâscos, special formulat ca ajutor în simptomele dureroase ale mucozitei cavității orofaringeale. Acesta formează o peliculă de protecție care, prin aderarea la mucoasa cavității orofaringeale, poate preveni iritațiile suplimentare, contribuind astfel la reducerea rapidă a durerii. Acesta este prezentat sub formă de gel concentrat, în plicuri, pentru diluare cu apă.

Categorie:

Descriere

Gelclair ® este un gel oral bioaderent vâscos, concentrat, indicat pentru gestionarea simptomelor dureroase ale mucozitei orale cauzate de cheimioterapie şi radioterapie. Gelul formează o peliculă protectoare ce contribuie la refacerea zonei afectate.

Produsul este pe bază de PVP – polivinilpirolidonă, ajută la reducerea durerii, reducerea severității mucozitei, îmbunătățește calitatea vieții și conferă protecție împotriva bacteriilor.

Mucozita orală înseamnă leziuni eritematoase și ulcerative ale mucoasei orale observate la pacienții cu cancer care sunt tratați cu chimioterapie și / sau cu radioterapie în regiuni ce implică şi cavitatea bucală. Leziunile mucozitei orale sunt adesea dureroase și afectează nutriția și igiena orală, și cresc riscul de infecții locale și sistemice. Mucozita poate implica și alte zone ale tractului digestiv; de exemplu, mucozita gastrointestinală (GI) se poate manifesta prin diaree.

bannerZattara900x200V2

În primele etape, pot exista zone cu roșeață (eritem). Zonele roșii progresează și pot forma ulcerații dureroase, care, de obicei, apar ca plăci rotunde sau lineare galbene sau albe. Interiorul obrajilor, buzele și regiunea laterală și inferioară a limbii sunt locurile cele mai frecvent afectate. Ulcerațiile mici pot cauza doar disconfort ușor, în timp ce ulcerațiile mai mari și extinse pot provoca dureri severe.

Mucozita orală afectează aproape toți pacienții cu carcinom avansat în regiunea capului și a gâtului, supuși radioterapiei, aproape toți pacienții care urmează tratament cu citostatice  și au fost supuși unui transplant de celule stem și 30-75% dintre pacienţii care urmează tratament chimioterapic standard.

Severitatea mucozitei orale se clasifică după grad, conform Organizației Mondiale a Sănătății:

  • Gradul 0 – nu sunt modificări;
  • Gradul 1 – apar durerea și edemul;
  • Gradul 2 – durere și edem, dar și ulcerații (alimentația solidă este posibilă);
  • Gradul 3 – durere, edem, ulcerații, iar alimentația este posibilă doar sub formă lichidă;
  • Gradul 4 – durere, edem, ulcerații, cu imposibilitatea de alimentație pe cale orală.

Ingrediente: Apă, PVP (polivinilpirolidonă), maltodextrină, propilenglicol, PEG-40, Ulei de ricin hidrogenat, Hidroexietilceluloză, arome, Hialuronat de sodiu, Zaharină de sodiu, Acid gliciretinic, Conservanți (sorbat de potasiu, benzot de sodiu, clorură de benzalconiu).

Indicații:

Gelclair reduce durerea, inflamația, favorizează vindecarea, ameliorează disconfortul și reduce leziunile bucale. Acţionează prin formarea unui strat protector la nivelul gurii, pentru o gestionare rapidă și eficientă a durerii, îmbunătățind capacitatea pacientului de a consuma alimente și de a bea.

Reduce durerea și iritațiile cauzate de mucozită, stomatită, intervenții chirurgicale orale, ulcere traumatice sau ulcere aftoase.

Utilizare

Se aplică de 3 ori pe zi sau la nevoie, evitându-se consumul oricăror alimente sau băuturi timp de 30-60 minute de la aplicare.

Conținutul plicului se amesteză într-un pahar cu 40 ml apă (3 linguri), se amestecă și se clătește bine gura timp de 1 minut, asigurându-vă că întreaga regiune bucală intră în contact cu gelul (limba, gâtul, obrajii, vălul palatin etc.). După ce a fost clătită bine toate gura, scuipați conținutul, fără a înghiți. În cazul în care gargara și clătirea gurii nu sunt posibile, cum e cazul copiilor mici, se aplică produsul direct în gură cu ajutorul unui mic tampon de vată sau a unui burete.

utilizare gelclair

Contraindicații

A NU SE LĂSA LA ÎNDEMÂNA COPIILOR. A NU SE ÎNGHIȚI.

Produsul nu este indicat persoanelor cu istoric de hipersensibilitate la ingredientele de pe ambalaj.

Măsuri de precauție:

Produsul este sigur pentru utilizare, dar poate reduce absorbția unor medicamente administrate sublingual. Se recomandă evitarea consumului de alimente și produse lichide timp de 30-60 minute de la utilizare. Se depozitează la temperatura camerei, ferit de razele soarelui. Dacă după 7 zile de utilizare nu se văd semne de ameliorare, adresați-vă medicului.

Ambalaj:

Pachet cu 21 plicuri a câte 15 ml Gelclair.