Există o legătură între contraceptivele orale și cancerul de sân? | Întrebări frecvente

Există o legătură între contraceptivele orale și cancerul de sân
Există o legătură între contraceptivele orale și cancerul de sân? Aflați răspunsul de la domnul Dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurg – cadru didactic Spitalul Universitar de Urgență București. Urmărește materialul video de mai jos pentru a afla răspunsurile la întrebarea ta, sau citește transcrierea interviului în rândurile de mai jos.

Există o legătură între contraceptivele orale și cancerul de sân?

–  transcriere video interviu cu Dr. Sebastian Grădinaru –

Dr. Sebastian Grădinaru:

Este cunoscut faptul că folosirea un timp îndelungat a contraceptivelor orale reprezintă un factor de risc pentru cancerul de sân. Lucrul acesta este cunoscut, nu are rost să-l mai discutăm. Doar că repet, de asemenea, nu s-a putut reproduce, nu putem spune sigur că, de exemplu, dacă ai folosit peste 10 ani sau peste 15 ani sigur faci cancer de sân. Nu.

Dar fără îndoială că riscul crește cu cât utilizarea acestor anticoncepționale se întinde pe o perioadă mai lungă. Fără îndoială că depinde de tipul anticoncepționalelor, depinde de indicația pentru care au fost date. Fiindcă sunt anticoncepționale care se dau în scop terapeutic. Nu numai în scopul de a deveni o sarcină. Și atunci ele încearcă să regleze, nu să deregleze un mecanism hormonal.

Despre autor

Dr. Sebastian Grădinaru

Dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurg - cadru didactic Spitalul Universitar de Urgență București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *