Este dieta un factor important în prevenția cancerului? | Intrebari frecvente

Este dieta un factor important în prevenția cancerului

Este dieta un factor important în prevenția cancerului? Aflați răspunsul de la domnul Dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurg – cadru didactic Spitalul Universitar de Urgență București. Urmărește materialul video de mai jos pentru a afla răspunsurile la întrebarea ta, sau citește transcrierea interviului în rândurile de mai jos.

Este dieta un factor important în prevenția cancerului?

–  transcriere video interviu cu Dr. Sebastian Grădinaru –

Dr. Sebastian Grădinaru:

Studiile spun că da. Datorită faptului că e ușor să studiezi treaba asta atâta timp cât ai populații cu diverse diete în lume, și atunci constați că japonezii care pe vremuri mâncau foarte multă carne de pește conservată, afumată, făceau cel mai mult cancer gastric. Alte populații care aveau o dietă mai mult pe bază de vegetale, făceau mai puțin cancer de un anumit fel, poate mai mult de altul. De asta zic că din cauza asta s-a stabilit oarecum că anumite diete sunt benefice pentru organism la modul general.

La modul particular, vizavi de cancer, anumite principii alimentare ar avea oarecum rol în protecția față de cancer. Dar asta trebuie detaliat pentru fiecare tip de cancer, fiindcă ce e bun pentru cancerul de stomac nu e neapărat bun și pentru cancerul de colon, și viceversa. Sunt și unele care sunt oarecum proscrise în ambele situații, sau care sunt considerate factori cancerigeni în ambele situații, cum ar fi de exemplu nitriții din alimentație.

Despre autor

Dr. Sebastian Grădinaru

Dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurg - cadru didactic Spitalul Universitar de Urgență București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *