De ce sunt efectele adverse ale tratamentelor oncologice atat de neplacute? | Intrebari frecvente

De ce sunt efectele adverse ale tratamentelor oncologice atat de neplacute

De ce sunt efectele adverse ale tratamentelor oncologice atât de neplăcute? Aflați răspunsul de la domnul Dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurg – cadru didactic Spitalul Universitar de Urgență București. Urmărește materialul video de mai jos pentru a afla răspunsurile la întrebarea ta, sau citește transcrierea interviului în rândurile de mai jos.

De ce sunt efectele adverse ale tratamentelor oncologice atât de neplăcute?

–  transcriere video interviu cu Dr. Sebastian Grădinaru –

Dr. Sebastian Grădinaru:

Așa cum am spus, celula neoplazică este o celulă foarte rezistentă. Ca să omori o celulă neoplazică, vă dau un exemplu care este exagerat, nu este mot-a-mot, dar ca să omori o celulă neoplazică trebuie să omori încă o mie de celule normale.

Acesta este motivul pentru care orice tratament oncologic am face, nu putem să spunem că protejăm un anumit organ. Toate organele sunt afectate într-o măsură mai mică sau mai mare.

Acesta este motivul pentru care orice tratament oncologic, cu cât este mai agresiv un tratament oncologic (și bineînțeles că aceste tratamente oncologice agresive se adresează cancerelor agresive), cu atât răsunetul lui asupra organismului va fi mai devastator.

Despre autor

Dr. Sebastian Grădinaru

Dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurg - cadru didactic Spitalul Universitar de Urgență București.

4 Comments on “De ce sunt efectele adverse ale tratamentelor oncologice atat de neplacute? | Intrebari frecvente”

  1. Celulele canceroase sunt celule atipice , de cele mai multe ori fara nucleu ,celule distruse de toxinele produse de parazitii intestinali si chiar de larvele acestora … In special Ascaris este cancerigen ! Chimioterapia este de fapt o metoda de deparazitare sistemica , care cu siguranta va ucide si omul …Chimioterpia insa are si contraindicatii de care medicii nu vor sa stie …Cei infectati cu toxoplasma sau CMV (virusul citomegalovirus ) nu ar trebui sa foloseasca chimioterapia ,caci aceasta reactiveaza aceste infectii fata de care medicina nu are leac …Anticorpii Ig G specifici pentru CMV si toxoplasma se pot solicita contra cost de la orice laborator de analize …Nu sunt decontate de CASS si nici medici nu au interesul sa desconspire acesti „intrusi ” … https://www.synevo.ro/citomegalovirus-anticorpi-igg/ https://www.synevo.ro/toxoplasma-anti-toxo-iggcantitativ/

  2. Sunt operata de sarcom sinovial malign genunchi drept în septembrie anul trecut. Am făcut 3 luni chimioterapie (4 sedinte),îmi făcea hidratare cu vitamine.Citostatic mi a fost facut direct pe vena duxorubicina.In noiembrie când am început chimioterapia aveam 80 kg,în februarie când am terminat aveam 110 și asa am rămas.Dr oncolog mi a spus ca nu am regim.Am făcut 30 ședințe de radioterapie, iar dr mi a spus sa nu consum vitamina c,deoarece hrănește boala.Cum și ce pot sa fac sa scap de kg acumulate?Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *