Cum trebuie să fie alimentația unui pacient oncologic? Aflați răspunsul de la domnul Dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurg – cadru didactic Spitalul Universitar de Urgență București. Urmărește materialul video de mai jos pentru a afla răspunsurile la întrebarea ta, sau citește transcrierea interviului în rândurile de mai jos.
Cum trebuie să fie alimentația unui pacient oncologic?
– transcriere video interviu cu Dr. Sebastian Grădinaru –
Dr. Sebastian Grădinaru:
Alimentația unui pacient oncologic ar trebui să fie echilibrată. Ar trebui să conțină toate principiile alimentare, care așa cum știm sunt formate din: proteine, glucide și lipide; glucide sau carbohidrați, cum știe toată lumea acum că apar pe toate etichetele – câți carbohidrați există în orice produs, însă, cu preponderența proteinelor. Proteinele ar trebui să fie într-o cantitate mult mai mare decât într-o dietă normală la pacientul oncologic, tocmai datorită faptului că există o distrugere masivă a proteinelor prin chimioterapie, ele fiind distruse și eliminate ulterior pe cale renală.