Ce este mucozita orală și cum se tratează simptomele acesteia? | Intrebari frecvente

mucozita orala

Ce este mucozita orală și cum se tratează simptomele acesteia? Aflați răspunsul de la domnul Dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurg – cadru didactic Spitalul Universitar de Urgență București. Urmărește materialul video de mai jos pentru a afla răspunsurile la întrebarea ta, sau citește transcrierea interviului în rândurile de mai jos.

Ce este mucozita orală și cum se tratează simptomele acesteia?

–  transcriere video interviu cu Dr. Sebastian Grădinaru –

Dr. Sebastian Grădinaru:

Asta e o întrebare de adresat în principal oncologului, deoarece mucozita orală apare destul de repede în cadrul tratamentului chimioterapic, și la anumite chimioterapice, nu la toate.

De cele mai multe ori, ea poate fi tratată prin metode alternative. Fără îndoială că mucozita orală are de a face în principal cu uscăciunea mucoaselor, ca un efect advers al chimioterapiei, și atunci orice alt tratament care poate face ca mucoasa să fie umectată, să se apere mai bine la infecții, să își facă funcția mai departe de barieră, este binevenit, nu are cu ce să dăuneze.

Repet, tratamentele topice în general nu au cu ce să dăuneze nici tratamentului oncologic, nici tratamentului chirurgical, mai puțin atunci când vor să-l înlocuiască – aici e problema.

Nu vreau să divalghez, dar foarte mulți pacienți înainte de a ajunge la medic se tratează cu varză și cu ceapă pentru anumite tumori. Aceea nu este o metodă alternativă de acceptat, chiar dacă varza și ceapa s-au dovedit a fi panaceu universal, eu știu, pentru amigdalite, pentru altceva.

Despre autor

Dr. Sebastian Grădinaru

Dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurg - cadru didactic Spitalul Universitar de Urgență București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *