Ce este erupția acneiformă și cum se tratează simptomele acesteia? | Intrebari frecvente

erupția acneiformă

Ce este erupția acneiformă și cum se tratează simptomele acesteia? Aflați răspunsul de la domnul Dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurg – cadru didactic Spitalul Universitar de Urgență București. Urmărește materialul video de mai jos pentru a afla răspunsurile la întrebarea ta, sau citește transcrierea interviului în rândurile de mai jos.

Ce este erupția acneiformă și cum se tratează simptomele acesteia?

–  transcriere video interviu cu Dr. Sebastian Grădinaru –

Dr. Sebastian Grădinaru:

De asemenea o întrebare de adresat oncologilor și dermatologilor. Cred că nici oncologii nu iau întotdeauna decizia înainte de a consulta un dermatolog și a vedea dacă aceea este sau nu o reacție adversă. Așa cum oncologul, de exemplu, atunci când pacientul are tulburări de tranzit care de cele mai multe ori sunt datorate tratamentului oncologic, trimit întâi la chirurg – ”Ia vezi, nu cumva are altceva din cauza căreia are tulburări de tranzit?”. De asta zic că de cele mai multe ori trebuie stabilit cu certitudine diagnosticul.

Fără îndoială că este un efect advers cunoscut, fără îndoială că, la fel, cel mai probabil că orice tratament topic aplicat cu rolul de a îmbunătăți și chiar cu efectul de a îmbunătăți starea pacientului este absolut binevenit. Adică nimeni nu cred că are ceva împotriva unor tratamente topice care să trateze mucozita orală și erupțiile cutanate. Problema e în momentul în care tratamentele astea sunt adresate pe cale sistemică. Atunci, ele pot interfera, și ăsta e motivul pentru care întotdeauna pacientul ar trebui să întrebe oncologul, medicul curant.

Despre autor

Dr. Sebastian Grădinaru

Dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurg - cadru didactic Spitalul Universitar de Urgență București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *