Ce activități de integrare există pentru pacientul oncologic? Aflați răspunsul de la domnul Dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurg – cadru didactic Spitalul Universitar de Urgență București. Urmărește materialul video de mai jos pentru a afla răspunsurile la întrebarea ta, sau citește transcrierea interviului în rândurile de mai jos.
Ce activități de integrare există pentru pacientul oncologic?
– transcriere video interviu cu Dr. Sebastian Grădinaru –
Dr. Sebastian Grădinaru:
Nu există niște activități speciale de integrare pentru pacientul oncologic. Că pe noi ar trebui să ne intereseze foarte mult treaba asta, asta o spun psihologii.
Psihologii spun că pacientul oncologic ar trebui, cu cât rămâne mai integrat în mediul lui natural, mediul în care este obișnuit, făcându-și în continuare munca cu care este obișnuit, fie că este pensionar și muncește acasă, fie că este activ și lucrează undeva, este foarte bine să rămână cât mai mult în mediul lui natural, astfel încât noi trebuie să stimulăm pacientul să rămână cât mai activ pe toată perioada tratamentelor, dar nu putem să impunem niște programe și nu cred că există la nivel național programe de integrare a pacienților oncologici.
Repet – pentru că orice schimbare am face noi încercând să îl integrăm în ceva, el va percepe lucrul ăsta ca o agresiune, adică cel mai bine este să-l lăsăm să-și vadă de viață cum poate el mai bine și noi să interferăm cât mai puțin cu acest aspect.
Aceasta postare a fost modificata ultima data la 15/04/2019 13:18